Kuka on Elina Nykyri?  

Olen vantaalainen 45-vuotias Uudenmaan alueen eduskuntavaaliehdokas Vasemmistolitosta. Olen vasemmistolainen kunta- aluevaravaltuutettu sekä vammais- ja järjestöaktiivi, joka on ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden, tasa-arvon sekä haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten asialla. 

Olen

  • kunta- ja aluevaravaltuutettu (vasemmisto, Vantaa, Vantaa ja Kerava)
  • eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa (vasemmistoliitto)
  • kirkkovaltuuston jäsen ja seurakuntaneuvoston jäsen, Vantaankosken seurakunta (Tulkaa Kaikki -ryhmä)
  • Heta-liiton (Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liiton) valtuuston 2. varajäsen
  • Vantaan hyvinvoinnin ja  kaupunkikulttuurin lautakunnan jäsen
  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan jäsen
  • Uudenmaan vasemmistoliiton varapuheenjohtaja
  • Länsi-Vantaan Vasemmiston puheenjohtaja
  • Vasemmistoliiton vammaispoliittisen työryhmän puheenjohtaja
  • laajat tiedot, osaaminen ja kokemus kokemusta pienituloisen, pitkäaikaissairaan, vammaisen, työkyvyttömyyseläkeläisen ja omaishoitajan arjesta

Tulin kuntavaaleissa 2021 valituksi ryhmämme toiseksi varavaltuutetuksi Vantaalla ja aluevaaleissa 2022 valituksi ryhmämme toiseksi varavaltuutetuksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Seurakuntavaaleissa tulin valituksi kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon (Vantaankosken seurakunta, Tulkaa Kaikki -ryhmä).  Olen mukana Vasemmistoliiton päätöksenteossa kaikilla tasoilla. Olen puoluevaltuuston jäsen, Uudenmaan vasemmiston varapuheenjohtaja ja Länsi-Vantaan vasemmiston puheenjohtaja. Olen myös Vantaan vasemmiston hallituksen jäsen, Vantaan hyvinvoinnin ja kaupunkikulttuurin lautakunnan jäsen sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan jäsen.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Pääaineeni oli tilastotiede, ja sivuaineina psykologia, yhteiskuntapolitiikka, matematiikka ja kasvatustiede. Olen tehnyt tutkimustyötä ja ollut aktiivisesti yli 20 vuoden ajan mukana erilaisten harvinaisten sairauksien yhdistysten toiminnassa.  Politiikassa olen vaikuttanut tähän mennessä kuuden vuoden ajan.

Olen toiminut aktiivisesti kolmessa eri harvinaissairauden yhdistyksessä (HAE-yhdistys, Suomen Turner-yhdistys ja Harso ry). Turner-yhdistyksen hallituksessa olen toiminut yli 20 vuoden ajan, ja noista vuosista 7 on kulunut puheenjohtajana toimiessa (vuodet 2005-2012). Tällä hetkellä toimin Heta-liiton valtuustossa, Invalidiliiton valtuustossa,  Turner -yhdistyksen hallituksessa ja HAE-yhdistyksen hallituksessa.

Tykkään musiikista. Harrastan laulua ja pianonsoittoa sekä lukemista. Tykkään myös uimisesta ja ulkoilemisesta. Asun kaksin aviomieheni kanssa Vantaalla. Minulla on omakohtaista kokemusta pienituloisen, eläkeläisen, pitkäaikaissairaan ja vammaisen ihmisen elämästä. Olen elänyt sekä vammattoman että vammaisen ihmisen arkea.

Uskon, että kaikki me olemme yhtä arvokkaita - ilman poikkeusta. Hyvinvointi kuuluu kaikille. Ihmisarvoinen elämä on meidän kaikkien oikeus. Rakennetaan yhdessä Suomi, jossa kunnioitetaan ihmisoikeuksia, ilmasto, luontoa ja eläinten oikeuksia. Maa, jossa kaikilla meillä, myös haavoittuvassa asemassa olevilla ihmisillä, on oikeus ihmisarvoiseen elämään.

 Minulle tärkeitä arvoja ovat rauha, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, solidaarisuus, demokratia, osallisuus, avoimuus, läpinäkyvyys, ympäristöystävällisyys, lähimmäisenrakkaus ja uskonnonvapaus. Vastustan syrjintää, rasismia, vihapuhetta, väkivaltaa ja häirintää. Uskon, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, vaikkakin erilaisia. Tulee kunnioittaa ihmisten erilaisuutta. Se on rikkaus. 

Aluevaaleissa 2022 sain huikeat 264 ääntä ja kuntavaaleissa 2021 upeat 205 ääntä. Kuntavaaleissa 2017 olin ensimmäistä kertaa ehdolla ja sain vantaalaisilta tärkeät 92 ääntä. Eduskuntavaaleissa 2019 sain 373 ääntä ympäri Uuttamaata. 

Vaikuttamistyötä ei tehdä koskaan yksin. Tarvitsen siihen teidän kaikkien tukea. Lämpimästi tervetuloa tukijoukkoihin. Ota rohkeasti yhteyttä. Yhdessä saamme paljon aikaan. Pääset mukaan tukiryhmään liittymällä Facebook-ryhmään nimeltä Nykyrin tukijoukot.

Ota yhteyttä

Sähköposti: 

elina.nykyri(at)@gmail.com

Seuraa minua somessa: 

Facebook / Twitter / Instagram

Blogit:  Uusi Suomi / Kansan Uutiset