Elina Nykyri on ehdolla eduskuntavaaleissa 2023

24.09.2022

Olen ehdolla 2.4.2023 pidettävissä eduskuntavaaleissa. Olen ehdolla vasemmistoliiton listalla Uudellamaalla. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa sain 373 ääntä ympäri Uuttamaa. 

Tavoitteenani on yhteiskunta, jossa meillä kaikilla on oikeus ihmisarvoiseen elämään - haavoittuvassa asemassa olevillakin. Tavoitteenani on yhteiskunta, jossa kaikkien ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja joka on tasa-arvoinen, yhdenvertainen ja esteetön. Siellä jokaisella on riittävä toimeentulo ja kaikilla oikeus hyviin palveluihin tuloista riippumatta (mm. sosiaali- ja terveyspalvelut, koulutus ja päivähoito). Ihmisarvoinen elämä ei saa olla kiinni siitä käytkö töissä vai et tai kuinka paljon palveluita tarvitset. Tavoitteenani on yhteiskunta, joka panostaa rauhantyöhön, eläintensuojeluun sekä ilmastomuutoksen ja lajikadon hillintään. 

Seuraavissa vaaleissa huhtikuussa ratkaistaan se mihin suuntaan Suomi ja Eurooppa kulkee jatkossa. Ei leikata kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten tuista ja palveluista.

Tule mukaan vaalityöhöni

Vaalivoitto ei koskaan synny yksin. Lämpimästi tervetuloa mukaan mukaan vaalityöhön. Voit tukea työtäni muun muassa liittymällä tukijoukkoihin Nykyrin tukijoukot ja jakamalla some-julkaisujani ja kotisivujeni julkaisuja. Voit myös ottaa rohkeasti yhteyttä. Kaikki ideat ovat tervetulleita.

Eduskuntavaalitavoitteeni lyhyesti

1. Korotetaan sosiaaliturvaa ja pieniä eläkkeitä sekä kriminalisoidaan alipalkkaus. Puututaan ruoan, polttoaineen ja sähkön hinnan nousuun. Kaikilla pitäisi olla oikeus ihmisarvoiseen elämään. 

2. Rakennetaan yhdessä yhdenvertainen, tasa-arvoinen, esteetön, saavutettava Suomi, jossa jokaisen ihmisoikeudet toteutuvat. 

3. Taataan ihmisille hyvät julkiset palvelut terveissä tiloissa sekä turvataan järjestöjen toimintaedellytykset. 

4. Parannetaan haavoittuvassa asemassa olevien, kuten vammaisten, romanien, saamelaisten, asunnottomien, työttömien ja vähemmistöihin kuuluvien ihmisten, asemaa ja palveluita.

5. Ohjataan rauhantyöhön enemmän resursseja ja puututaan ihmisoikeuksien loukkauksiin tehokkaammin. Hillitään aiempaa tehokkaammin ilmastonmuutosta ja lajikatoa.